Soundgarden dobivaju službeni dokumentarac

1116

Svi fanovi velikih svjetskih bendova rijetko se zadovoljavaju pukim
praćenjem novih pjesama i izlaska albuma.

Osim sramežljivog zavirivanja u
privatne živote velikih frontmana, dokumentarci koji pričaju o njihovim
skrivenim detaljima najčešće su pun pogodak za one koji žele znati više
i prodrijeti dublje.Soundgarden zadnjih godina su dovoljno punili medije svakojim povratničkim koncertima, live albumima, kompilacijama, novim albumom i reizdanjem najpopularnijeg albuma. Došao je red i na dokumentarni film.

Kanadski režiser Reg Harkema udružio se sa Scotom McFaydenom i Samom Dunnom, duetom koji radi pod Banger Films značkom i s kojima je već radio “Super Duper Alice Cooper” i TV seriju “Metal Evolution”.

Muziku podržava

“Raditi priču o Alice Cooperu je bila prava avantura i vraćanje u prošlost, a Soundgraden je meni kao muzičkom fanu još bliži, jer bili su klinci koji su vjerovali u punk rock ideale i nekako protiv svoje volje postali rock zvijezde. Puno bolje razumijem tu stranu interne borbe, nego opisivanje nečije ovisnosti o kokainu” objasnio je Harkema.

Snimanje bi trebalo početi ovog ljeta na turneji s Nine Inch Nails, ali budući da će Matt Cameron biti odsutan radi Pearl Jam obveza, pokušat će gađati neke specijalne koncerte na kojima će se pridružiti Matt (i to je neka nova vijest!). Osim toga, koncert u Torontu će sigurno biti vrhunac, jer tamo planiraju napraviti većinu intervjua i razgovora za film.

Naravno, film će obuhvatiti ama baš sve o Soundgardenu – od ranih dana u Seattleu, preko razlaza pa sve do nedavnog povratka, uz naglasak na onu prvu polovicu karijere (navodno nekih 75%).

0 Shares
Muziku podržava