Soundgarden će i “Badmotorfinger” reizdati

853

Apsolutno je bilo logično da Soundgardenov “Superunknown” dobije svoje
rođendansko reizdanje kao marketinški najpotentniji album jednih od
grunge-rock legendi.

No, budući da fanovima koncerti, kompilacije i povratnički album nisu bili dovoljno da im utaži glad, iz benda stižu naznake da bi apsolutno bilo primjereno da odaju sličnu počast i albumu “Badmotorfinger” kojim su 1991. zatitrali promjene na sceni.

Naravno, treba pričekati nekakvu smislenu godinu da takvo nešto dobije na smislu, pa će album svoje 25.-godišnje reizdanje doživjeti tek 2016.

Muziku podržava

Najavio je to gitarist Kim Thayil. “Definitivno smo prodiskutirali o tome. Postoje svakojaki live materijali, demo snimke i probe. Taj album je bio jako utjecajan u rock zajednici i znam da ga mnogo muzičara smatra velikom inspiracijom. Slično vrijedi i za ‘Superunknown’, ali kod njega su svoj dio odradili i muzičari i sve brojniji fanovi, dok je ‘Badmotorfinger’ nekako više utjecao na gitariste, bubnjare i pjevače kojima je pomogao da pokrenu svoje bendove. Baš zato zaslužuje isti tretman kao i trenutno aktualno reizdanje.”

U međuvremenu, možda se ipak možemo nadati još jednom izdanju, ali umjesto novog albuma (koji je također navodno na horizontu), stići će nekakva kolekcija rijetkih i neobjavljenih pjesama. “O tome pričamo još od ’90-ih, ali onda smo se raspali, pa je na red došla kompilacija, pa live album, pa ‘King Animal’, pa koncerti, pa ovaj ‘Superuknown’… Nikako da ovo dođe na red, ali sam siguran da ćemo i od toga u budućnosti složiti jedan zasebni album!”

0 Shares
Muziku podržava