Samo nekoliko mjeseci otkako su krenuli na povratničku turneju diljem Sjeverne Amerike s Pet Shop Boysima, New Order će se ovog ljeta svirati i u Europi i to na španjolskoj Primaveri.

Primavera Sound 2023. održava se ove godine od 29. svibnja do 1. lipnja po prvi put u dva grada, U Barceloni i Madridu. Događanja će se održati u Parc del Fòrum u Barceloni i Ciudad del Rock u Madridu.

New Order će se pridružiti prethodno najavljenim headlinerima Depeche Mode, Calvinu Harrisu, Rosalíji, Kendricku Lamaru, Halsey i Bluru. Manji događaj zagrijavanja s besplatnim pristupom također će se održati u oba grada dan prije, s Pet Shop Boysima kao glavnim izvođačima.

Muziku podržava

Osim njih, na festivalu će nastupiti i Pusha T, PinkPantheress, Fred Again.., Skrillex, Bad Religion, Lebanon Hanover, FKA Twigs, Charlotte de Witte, Maneskin, Arlo Parks i mnogi drugi.

primavera-sound-barcelona-2023-line-up

U oba grada svirat će ukupno 200 izvođača, a dijele istu postavu “razmaknutu 620 kilometara”, poručili su organizatori. “U oba grada, Primavera Sound će zadržati svoj identitet urbanog festivala s programom Primavera a la Ciutat do kraja tjedna”, rekli su u izjavi. “Također, i u Barceloni i u Madridu, ovaj će program biti integriran u kulturne prostore svakog mjesta s različitim glazbenim aktivnostima prije glavnih događaja.”

“Dolazak u Madrid samo je najnovije poglavlje u našem dugom i bliskom odnosu s gradom, a također i prvo za sve što dolazi: za komunikaciju i veze, za povijest zvuka Primavera koji će 2023. započeti u Barceloni i završiti u Madridu, koji našoj publici može samo koristiti. Dva mjesta – dvostruko uzbuđenje.”

0 Shares
Muziku podržava