Karin Dreijer, članica švedskog dua The Knife, poznatija pod umjetničkim imenom Fever Ray objavila je “Radical Romantics”, svoj treći album, prvi u šest godina.

Dreijer je na albumu počela raditi u jesen 2019., radeći u štokholmskim studijima s bratom i kolegom iz grupe The Knife, Olofom Dreijerom nakon što je ona završila posljednju turneju 2018., a on se vratio iz Berlina. Negdje sredinom 2020., Olof se pridružio Dreijer u radu kao koproducent i koautor uvodnog singla “What They Call Us”, te na još tri pjesme. To je bio prvi put u osam godina da brat i sestra zajedno produciraju i pišu glazbu.

Ostali koproducenti i izvođači uključuju Trenta Reznora i Atticusa Rossa (Nine Inch Nails), portugalskog DJ-a i producenta Nídiu, Pär Grindvikov technicolor plesni projekt Aasthma, te eksperimentalnog umjetnika i producenta Vessela. Tu je i njen dugogodišnji suradnik, Martin Falck.

Muziku podržava

Prvi singl, “What They Call Us” objavila je još u listopadu, a onda su, prije objave albuma, uslijedili i “Carbon Doxide” i “Kandy”. Kasnije danas bit će objavljen i video spot za “Even it Out”.

Fever Ray na ovom albumu predstavlja svoju borbu s ljubavlju, točnije mitom o ljubavi. Nakon “Plunge” iz 2017., “Radical Romantics” govori i srcu i glavi, plesnom podiju i spavaćoj sobi. Jedna od pravih pop vizionara, ovdje je zaokupljena romantičnom ljubavi i preispituje sve njene aspekte.

Popis pjesama:

1. What They Call Us
2. Shiver
3. New Utensils
4. Kandy
5. Even It Out
6. Looking For A Ghost
7. Carbon Dioxide
8. North
9. Tapping Fingers
10. Bottom Of The Ocean

0 Shares
Muziku podržava