“Wonka” – objavljen prvi trailer, Timothée Chalamet pjevat će sedam pjesama

1064

Objavljen je službeni trailer za mjuzikl “Wonka“, u kojem Timothée Chalamet glumi ekscentričnog vlasnika tvornice čokolade. Glazbeni fantastični film prati avanture mladog Willyja Wonke koji je tek u počecima svoje neobične karijere.

Uz Chalameta, u filmu glume Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Matthew Baynton, Matt Lucas, Rowan Atkinson, Jim Carter, Natasha Rothwell, Simon Farnaby, Paterson Joseph, Tom Davis, Rakhee Thakrar, Justin Edwards, Colin O ‘Brien, Ellie White, Freya Parker i Kobna Holdbrook-Smith, a pojavljuje se i Hugh Grant kao Oompa Loompa. Redatelj je Paul King, prema scenariju koji je napisao zajedno sa Simonom Farnabyjem.

Warner Bros. je još u travnju na CinemaConu predstavio isječke iz filma, a Chalamet je tada otkrio da je tijekom snimanja zapravo plivao u bazenu prave otopljene čokolade. Sada trailer prikazuje kako Chalamet pleše step na stolu kafića, a u filmu će glumac imati ukupno sedam glazbenih brojeva.

Muziku podržava

Willy Wonka prvi put se pojavio u dječjem romanu Roalda Dahla iz 1964. “Charlie i tvornica čokolade”, koji prati Charlieja Bucketa, siromašnog dječaka koji osvaja zlatnu kartu za obilazak poznate Wonkine tvornice čokolade. Roman je adaptiran dva puta, prvi put 1971. filmom “Willy Wonka i tvornica čokolade” s Geneom Wilderom u ulozi Wonke, a drugi put 2005. kada film snima Tima Burton s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi.

Wonkin redatelj, Paul King već je pohvalio Chalametovu izvedbu: “Mislim da ono što je tako izvanredno u vezi s njegovom izvedbom nije samo to što je smiješan, nestašan i prilično misteriozan – baš poput Willyja Wonke – nego jer on unosi toliko srca u ulogu i briljantan je glumac”, rekao je za magazin People. “Nevjerojatno je emocionalno inteligentan i može unijeti mnogo emocionalne istine u ulogu.”

King je također rekao da je film na neki način slavi “stare mjuzikle” s “nekoliko stvarno velikih brojeva”.

Chalamet je ranije ove godine rekao časopisu Vogue da ga je privuklo glumiti Willyja Wonku iz jednostavnog razloga snimanja filma za mlađu, optimističniju populaciju gledatelja: “Raditi na nečemu što će imati mladu publiku koja nije cinična bila je velika radost”, rekao je. “Zato me to i privuklo. U vremenu i klimi intenzivne političke retorike, kada stalno ima toliko loših vijesti, nadamo se da će ovo biti komad čokolade.”

Chalameta ćemo ove godine također gledati u znanstveno-fantastičnom nastavku “Dune 2” i kao Boba Dylana u biografskom filmu “A Complete Unknown”.

“Wonka” u kina stiže 15. prosinca 2023.

0 Shares
Muziku podržava