Lana Del Rey, indie kantautorica i neokrunjena kraljica melankolije ove je jeseni završila s vjerojatno posljednjim koncertima ove godine. Mini-turneja sa samo deset datuma promovirala je njen deveti studijski album, “Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd”, usmjerena na južni dio SAD-a.

Mini-turneju je obilježila posebna gesta. Naime, tijekom posljednjeg koncerta turneje, u gradu Charlestonu, Del Rey je na kraju rekla kako će sve prihode od ulaznica donirati gradovima u kojima je nastupala.

“Ne radim ovo zbog sebe,”, rekla je Lana Del Rey u emotivnom obraćanju publici. “I znam da možda zvuči sladunjavo, ali ovo radim jer volim. Jer trebam. Ovo je moj način da kažem dobar dan i doviđenja. Nadam se da ovo nije zadnji put da se vidimo.”

@lanzadelrey

Lana Del Rey Activism a Thread #lanadelrey #lana #lanadelreyedit #lanadelreyfans #lanadelreystans #lanatok #lanadelreyfan #lizzygrant #lanadelreylive #lanatok

♬ original sound – LanzaDelRey

Muziku podržava

Iako još uvijek nije navedeno kome je Del Rey donirala novac, to ne bi bio njen prvi humanitarni podvig. Naime, 2020. godine je donirala 350 tisuća dolara od prodaje svoje prve knjige, “Violet Bent Backwards over the Grass” za postavljanje vode Navajo domorodcima.

Iste godine, Del Rey je otpjevala kultnu pjesmu FC Liverpoola, “You’ll Never Walk Alone“. Pjesma je kasnije uključena na soundtrack “The End of the Storm”, dokumentarca koji je pratio trijumfalnu nogometnu sezonu Liverpoola. Godinu prije toga je izdala singl “Looking for America”, kao odgovor na masovne pucnjave u El Pasu. Svi prihodi od prodaje singla bili su namijenjeni žrtvama još jedne masovne pucnjave na festivalu Gilroy Garlic.

Lana Del Rey je većinu ove godine provela na turneji u sklopu promocije albuma “Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd”. S manjim pauzama, turneja je trajala nešto manje od pet mjeseci. Prvi datum bio je 27. svibnja u Riu de Janeiru.

0 Shares
Muziku podržava