Bajaga nakon koncerta u Tvornici kulture: “Uspjeli smo oživjeti Kulušić”

891

Bajaga i Instruktori ove godine slave 40. obljetnicu njihovog prvog albuma “Pozitivna geografija”, a sinoć su uspjeli rekreirati doživljaj prvog predstavljanja albuma u kultnom zagrebačkom klubu Kulušić, i to koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Bajaga
Bajaga i Instruktori, Tvornica kulture, 18.4.2024., foto: Matej Grgić / Music time

Između pjesama, Bajaga je publiku posjetio na svoje skromne početke te posebnu vezu s Kulušićem, davinh dana zatvorenim klubom, a nakon koncerta je izjavio: “Koncert u Kulušiću nije bio posjećen kao ovaj, bilo je i treme jer je bio prvi, ali ispalo je odlično. Pokušali smo večeras vratiti publiku u to vrijeme i mislim da smo uspjeli.”

Kroz večer su nizali hitove među kojima su se našli “Pustite me druže”, “Marlena”, “Tamara”, “Poljubi me” i “Tekila gerila”.

Muziku podržava

“Nije jednostavno napraviti koncert s jednim albumom, ali mislim da smo našli pravu mjeru da napravimo dobar koncert, ubacili smo i neke pjesme koje su starije od 1984., baš kako smo svirali u Kulušiću tada. Neke pjesma, poput ‘Kosooke’, nismo svirali 30-ak godina, tako da je i nama je ovo bilo vraćanje u prošlost. Jedino smo pravilo prekršili s pjesmom ‘Samo nam je ljubav potrebna’, jer je to i naziv turneje koja kreće nakon ovog koncerta, a u sklopu koje ćemo održati 40 koncerata za 40 godina karijere”, zaključio je Momčilo Bajagić Bajaga.

 

0 Shares
Muziku podržava