Poznati finalisti Nagrade Milan Mladenović 2024.

402

Na natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2024. pristiglo je 318 prijava koje su zadovoljile zadane kriterije, a žiri je među njima odabrao 12 finalista, čije će pjesme biti objavljene na promotivnoj CD kompilaciji.

Popis pjesama (abecednim redom):

1. Moira – Aroma(N)Tična
2. Dimitrije Dimitrijević – Ciao Bella
3. Lennie – Desna Strana Knjige
4. Fiction – DopirŽ
5. Sitzpinker – Ispred Očiju
6. Lufthansa – Kula
7. Nemeček – Mirila
8. Škofja Loka Vis – Nikad Niko
9. Emma & Jimmy – Pod Senkom Oblaka
10. Tamara Mylo – Posle Jednog Proleća
11. Astrid & The Scandals – Seme
12. Kale – Sinhro

Uz novčanu nagradu od 3000 eura, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2024. izradit će se i posebna skulptura, a bend ili izvođač koji trijumfira ove godine, nastupit će na Exit festivalu 2025.

Muziku podržava

Žiri čine Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija) i Svetlana Đolović (Srbija), a prepoznali su 12 pjesama koje su se istaknule kvalitetom glazbe i teksta.

Dobitnik prve Nagrade, koja je dodijeljena 2019. godine, bio je bend Artan Lili s pjesmom “D.E.P.R.A”. Drugi laureat bio je grupa Dram 2020. s pjesmom “Daj mi sve”. Sljedeće, 2021. godine nagradu su dobili Ana & The Changes za pjesmu “Tu”, a 2022. laureatkinja je bila iz Sjeverne Makedonije, Dina Jashari s pjesmom “Home”, godine kad je u žiriju bila muzika.hr, odnosno Edo Plovanić (svake godine se mijenja žiri). Prošlogodišnji dobitnici Nagrade Milan Mladenović su pančevački bend Ljubičice, autori pjesme “Dok čekamo jesen”. Oni će 21. rujna, na Milanov rođendan, imati čast predstaviti odluku žirija i proglasiti nove dobitnike Nagrade Milan Mladenović za 2024. godinu, i to u Makarskoj, rodnom gradu Milanove majke Danice.

0 Shares
Muziku podržava