Trump opet krši autorska prava, Celine Dion: “Stvarno? TA pjesma?”

334

Nakon što se već nekoliko glazbenika pobunilo protiv Trumpa, odnosno, činjenice da nezakonito koristi njihove pjesme na svojim okupljanjima, nastavio je s istom praksom, iskoristivši pjesme Celine Dion i Isaaca Hayesa bez dopuštenja.

Naime, na svom je skupu iskoristio poznatu pjesmu iz filma “Titanic”, “My Heart Will Go On”, na što je Dion u suradnji sa svojim timom odgovorila na društvenim mrežama: “Ni na koji način ova upotreba nije dopuštena, a Celine Dion ne podržava ovu ili bilo koju sličnu upotrebu.” Također, nadodala je pitanje “Stvarno? TA pjesma?”

S druge strane, fondacija Isaaca Hayesa zaprijetila je tužbom u visini od tri milijuna dolara naknade za nezakonito korištenje pjesme “Hold On, I’m Coming”, koju je Hayes napisao za duo Sam & Dave. Hayesova obitelj je naglasila da su i prije imali sličnih problema s Trumpom. Dodali su da je Trump “namjerno i drsko sudjelovao u kršenju autorskih prava”.

Ovime se Celine Dion i imanje Isaaca Hayesa pridružuju dugoj listi glazbenika koji su se pobunili protiv Trumpovog korištenja njihove glazbe na skupovima. Samo neki od njih su R.E.M., Adele, Mick Jagger i Keith Richards iz Rolling Stonesa, Bruce Springsteen, Sinead O’Connor, Neil Young i mnogi drugi. Zanimljiv je odgovor imao Springsteen, koji je izdao pjesmu koja se smatra ‘anti-Trump himnom’ pod nazivom “That’s What Makes Us Great”, igrom riječi od Trumpove fraze iz kampanje “Make America Great Again”.

0 Shares
Muziku podržava