Coldplay “Music of the Spheres Tour” je rock turneja s najvećom zaradom u povijesti

1413

Turneja benda Coldplay, “Music of the Spheres Tour”, postala je rock turneja s najvećom zaradom u povijesti glazbe.

Prema Billboard Boxscoreu, na trenutnoj turneji benda Coldplay ostvarena je zarada od 945,7 milijuna dolara, a prodano je 8,8 milijuna ulaznica od početka u ožujku 2022., što ju čini najunosnijom i najprodavanijom rock turnejom do sad.

Nadmašili Eltona Johna i Eda Sheerana, ali ne i Taylor Swift

Nadmašili su rekord koji je prethodno postavio Elton John na turneji “Farewell Yellow Brick Road”, koja je donijela prihode u visini od 939 milijuna dolara. Ovu brojku postigao je s 328 nastupa tijekom petogodišnje turneje, koja je trajala od 8. rujna 2018. do 8. srpnja 2023.

Muziku podržava

U to je vrijeme Elton John nadmašio “The Divide Tour” Eda Sheerana krajem 2019. godine, koja je bila ‘teška’ 776,4 milijuna dolara. Prije Sheerana, rekord su držali U2 s turnejom “The 360 Tour”.

Ipak, iako imaju još 21 nastup do kraja, nije vjerojatno da će Coldplay uskoro nadmašiti rekord Taylor Swift, koji je postigla svojom “Eras ​​Tour”. Swift je ušla u povijest u prosincu, kada je postala prva turneja u povijesti koja je zaradila milijardu dolara.

Prema Pollstaru, Swift je prodala “nevjerojatnih 4,3 milijuna ulaznica po prosječnoj cijeni od 238,95 dolara”. Također su izračunali da je pjevačica zaradila otprilike 17,3 milijuna dolara za prosječan nastup za trenutni dio svoje turneje.

Ekološki osviještena turneja 

Turneja “Music Of The Spheres” postavlja novi standard kada je riječ o ekološki osviještenom pristupu glazbi uživo, zahvaljujući nizu održivih inicijativa koje uključuju u svoj program. U lipnju je otkriveno da su već proizveli 59 % manje emisija ugljikovog dioksida nego na prethodnoj turneji 2016. i 2017.  Također je otkriveno da je, zahvaljujući uspjehu nastupa uživo, zasađeno čak sedam milijuna stabala. Ovo je rezultat toga što je bend obećao da će posaditi jedno drvo za svaku osobu koja posjeti turneju.

Prošli tjedan, Coldplay su otkrili cijeli popis pjesama za svoj nadolazeći deseti studijski album “Moon Music”, koji će biti objavljen 4. listopada. Uz ovu najavu, bend je također podijelio isječak nove pjesme “We Pray”, na kojoj se pojavljuju Little Simz i Burna Boy, kao i palestinsko-čileanska pjevačica Elyanna i argentinska umjetnica Tini, a bend ju je premijerno izveo uživo na Glastonburyju u lipnju. U drugim vijestima o Coldplayu, nedavno im se na pozornici pridružio Shawn Mendes u Münchenu, tijekom izvedbe pjesme “Fix You”.

View this post on Instagram

A post shared by Coldplay (@coldplay)

0 Shares
Muziku podržava