Foo Fighters se pobunili protiv korištenja pjesme “My Hero” na Trumpovom okupljanju

249

U sklopu skupa podrške Donaldu Trumpu u petak navečer (23. kolovoza), bivši predsjednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. izašao je na pozornicu uz pjesmu Foo Fightersa “My Hero”, bez da su Foo Fighters to prethodno odobrili.

Foo Fighters su brzo osudili korištenje njihove pjesme. Kada je Twitter račun označio bend i pitao jesu li “dopustili Trumpu da upotrijebi “My Hero” za dobrodošlicu RFK Jr.-u na pozornici”, bend je otvoreno odgovorio: “Ne”.

Frontmen Dave Grohl ponudio je sličnu poruku kada su iz portala Consequence zatražili komentar: “Foo Fighters nije traženo dopuštenje, a da jesu, ne bi ga dali.”

Muziku podržava

Osim toga, poduzimaju se “odgovarajuće radnje” protiv Trumpove kampanje, a svi tantijemi primljeni od korištenja pjesme bit će donirani kampanji Kamale Harris i Tima Walza.

Dosadašnji istupi glazbenika protiv Trumpa

Ovime se pridružuju iznimno dugoj listi glazbenika koji su se pobunili protiv nezakonitog korištenja pjesama od strane Donalda Trumpa.

Zastupnici Leonarda Cohena trenutno istražuju pravne mogućnosti nakon što je “Hallelujah“, jedna od najpoznatijih Cohenovih pjesama, svirala tijekom republikanske konvencije, iako su za isto izričito uskratili dopuštenje. Rolling Stones već su prijetili Trumpu tužbom zbog toga što je koristio “You Can’t Always Get What You Want”. Trump je ‘riješio problem’ zamijenivši pjesmu Stonesa za “YMCA“, unatoč tome što su Village People također istupili protiv predsjednikovog korištenja njihovih pjesama bez suglasnosti. Članovi Linkin Parka uspješno su s Twittera uklonili videozapis u kojem Donald Trump neovlašteno koristi njihovu glazbu. Neil Young je početkom kolovoza podnio tužbu protiv Trumpa zbog njegovog opetovanog oglušivanja na zahtjev glazbenika da prestane koristiti njegovu glazbu u promotivne svrhe. Ostali koji su iskazali prigovor predsjednikovom opetovanom kršenju prava glazbenika su Rihanna, Adele, R.E.M. i zastupnici Princea.

0 Shares
Muziku podržava