Morrissey: Johnny Marr je ignorirao jedinstvenu ponudu da ponovno okupi The Smithse

902

Nakon vijesti o ponovnom okupljanju benda Oasis, obožavatelji su se počeli nadati da će istu sudbinu imati i bend The Smiths, no sad je potvrđeno da se to definitivno neće dogoditi.

Naime, Morrissey je tvrdio da je njegov bivši kolega iz benda Johnny Marr “ignorirao” “jedinstvenu ponudu” da ponovno okupi bend The Smiths za svjetsku turneju 2025.

Bend, osnovan u Manchesteru 1982. godine, objavio je četiri albuma koji su redefinirali britansku glazbu prije burnog razlaza 1987. godine.

Muziku podržava

U izjavi na Morrisseyevoj web stranici, pod naslovom “rat je star, umjetnost je mlada”, stoji da je pjevač ponudio AEG Entertainment Group da ide na turneju kao The Smiths tijekom 2025., ali “Marr je ignorirao ponudu”.

Nakon saznanja o ponovnom okupljanju Oasisa, jedan obožavatelj Smithsa je na društvenoj platformi X podijelio: “Ako Oasis to mogu, mogu i The Smithsi.” Marr je odgovorio fotografijom desničarskog člana britanskog parlamenta Nigela Faragea, kojeg je Morrissey prije deset godina predložio kao dobrog kandidata za premijera, a koji je poznat po svojoj ulozi u ostvarenju Brexita.

The Smiths – nesuglasice kroz godine

Međutim, tenzije su počele još otkako je gitarist otišao nekoliko tjedana prije objavljivanja zadnjeg albuma The Smithsa 1987. Shvatilo se da je Morrissey iznerviran što Marr svira s drugim grupama. Tenzije su sve više rasle, a različitost njihovih političkih stavova dodatan su razlog za neprijateljstvo.

Marr je u svojoj autobiografiji iz 2016. pisao o svojim sporadičnim susretima s Morrisseyem otkako su se The Smiths razišli i ustvrdio da je postojala mogućnost ponovnog okupljanja 2008., no Morrissey je odbacio tu ideju.

Nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, Morrissey je opisao Brexit “veličanstvenim”, a ta je izjava potaknula Marra da se dodatno distancira od svog bivšeg kolege iz benda. Johnny Marr se 2019. našalio da će doći do ponovnog okupljanja Smithsa kao “Nigel Farage na gitari”.

Godine 2022., godinu dana nakon što je osudio “Simpsone” jer su ga koristili kao osnovu za lik koji je postao ksenofob koji jede meso i ima prekomjernu težinu, Morrissey je objavio otvoreno pismo Marru, pozivajući ga da prestane koristiti ime pjevača kao “mamac za klikove” i prestani ga kriviti za sve.

0 Shares
Muziku podržava