MTV VMA 2024: Taylor Swift najviše nagrada, Sabrina Carpenter ima pjesmu godine, Chappel Roan novi izvođač

712

Sinoć je, 11. rujna, održana 41. dodjela MTV Video Music Awards. Prema prvotnom planu, MTV VMA trebala je biti održana dan ranije, 10. rujna, međutim ona je pomaknuta zbog predsjedničke debate Donalda Trumpa i Kamale Harris.

U UBS Areni u New Yorku dodijeljeni su statue astronauta, a kao što je bilo za očekivati, najviše ih je osvojila Taylor Swift. Ovom dodjelom, Taylor Swift je usto postala vlasnica najviše MTV VMA nagrada ikad, čak 30. Titulu je preuzela od Beyonce koja ih u svojoj kolekciji ima 26.

Tko su dobitnici ovogodišnjih MTV VMAs?

Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Chappel Roan. U kategoriji najboljeg glazbenog videospota, pobjedu su odnijeli Taylor Swift i Post Malone sa spotom za pjesmu “Fortnight”, dok je izvođačem godine također proglašena Taylor Swift. Pjesma godine je singl Sabrine Carpenter, “Espresso”. Najbolju suradnju imaju Taylor Swift i Post Malone na prije spomenutoj pjesmi, a statua najboljeg pop izvođača pripala je Taylor Swift.

Muziku podržava

Najbolja hip hop pjesma je Eminemov “Houdini” s posljednjeg albuma, a u kategoriji najbolje R&B pjesme nagradu je osvojila SZA s pjesmom “Snooze”. Titula najbolje alternativne pjesme pripala je Bensonu Booneu za pjesmu “Beautiful Things”. U kategoriji rock pjesme, najbolja se pokazala “Human” Lennyja Kravitza, a pobjednica u najboljoj latino pjesmi je Anitta sa singlom “Mil Veces”. Najbolji afrobeats ima Tyla u pjesmi “Water”, dok je najbolja k-pop pjesma Lise, “Rockstar”. Najbolja grupa jest k-pop boy bend SEVENTEEN.

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrade, dodane su još dvije kategorije – Most Iconic Performance i Best Trending Video. Dobitnica nagrade za Most Iconic Performance je Katy Perry za izvedbu pjesme “Roar”, dok je nagrada Best Trending Video pripala Megan Thee Stallion.

Tko je nastupao na dodjeli?

Ovogodišnju dodjelu nagrade otvorio je Eminem svojim nastupom. Izveo je dvije pjesme – “Houdini” i “Somebody Save Me”. Eminem je na pozornicu stao s desetak svojih dvojnika. Dvojnici su s njim bili do kraja izvedbe pjesme “Houdini”, nakon čega je pjesmu “Somebody Save Me”, koja je inače suradnja s Jelly Rollom, izveo sam na pozornici. Country pjevač se pojavio na videozidu iza Eminema.

Svoj nastup na dodjeli nagrada održala je i Sabrina Carpenter koja je izvela “Please, please, please”, “Taste” i “Espresso”. U početku svojeg nastupa, Sabrina je sjedila na dijamantnoj ljuljački, nakon čega se u obliku mjesečeve prašine spustila na pozornicu da otpjeva “Taste”. Osim nje, tijekom nastupa “Taste” na pozornici su bili astronaut i oskudno odjeveni vanzemaljac. Posljednje je Sabrina izvela “Espresso”, a oko nje su plesali plesači u odjelima astronauta.

Uz nastupe Eminema i Sabrine Carpenter, istaknuo se nastup pobjednice u kategoriji najbolje mlade izvođačice, Chappel Roan. Pjevačica je publici na VMA-u izvela pjesmu “Good Luck, Babe”. Roan je na pozornicu izašla u srednjovjekovnoj odjeći, nakon čega je ispalila plameni samostrel u zatvorenom dvorcu. Dok je dvorac u pozadini gorio, vitezovi su s mačevima plesali.

Na dodjeli nagrade u New Yorku nastupali su još Katy Perry, Halsey, Shawn Mendes, Camilla Cabelo, LISA i drugi.

0 Shares
Muziku podržava