Bon Iver objavili singl “S P E Y S I D E” s kojim najavljuju EP “SABLE”

36

U ponoć, s 19. na 20. rujna, Bon Iver objavili su prvi singl u četiri godine, “S P E Y S I D E”. Pjesma je objavljena uz pripadajući videospot. Osim singla, bend je najavio izlazak EP-a, “SABLE”, koji bi na slušanje trebao biti dostupan od 18. listopada. Kako zvuči singl s nadolazećeg izdanja, poslušajte u nastavku.

“SABLE” će se sastojati od tri pjesme – “Things Behind Things Behind Things”, “Awards Season” i “S P E Y S I D E”. Pjesme s novog izdanja pisane su u razdoblju od 2020. do 2023. i snimane u April Base studio u Wisconsinu s Jim-E Stackom. “SABLE” je nazvan po mraku te predstavlja projekciju nemira Justina Vernona. Album predstavlja oslobođenje od jednog od najtežih razdoblja u Vernovom životu. U najavi EP-a stoji da je Vernon dosad namjerno skrivao svoje lice, a sada su rolete otvorene.

Muziku podržava

Vernon je o novom EP-u rekao da je izašao iz “sporo gorućeg sloma” tijekom kojeg je razmišljao da odustane od glazbe, dok je također sve više “razmišljao o procesu ozdravljenja”. Pjesme na “SABLE” sredstva su za “raspakiravanje tame, pritiska i tjeskobe koji su predstavljali jedno od najtežih razdoblja njegova života”.

Posljednji album koji su Bon Iver objavili jest “i, i” iz 2019. Bio je to njihov četvrti studijski album. U muzika.hr recenziji album je opisan kao: “Jaka točka ovoga albuma zasigurno je kombinacija inventivnih elektroničko-akustičnih glazbenih podloga i Vernonovih prekrasno otpjevanih i izuzetno prijemčivih vokalnih melodija, koje u kolopletu daju te osjećaje ushićenja, motivacije, nade i katarze koje i inače donose njihovi albumi – to je jednostavno predivna glazba od koje se osjećate bolje”.

0 Shares
Muziku podržava