Lil Drito u Tvornici kulture okuplja mlade trap/rnb talente, predvode Miach, Peki i Baks

39

Lil Drito zauzet će zagrebačku Tvornicu kulture na samom kraju mjeseca, 28. rujna. Treće izdanje festivala okupit će dvadesetak novih glazbenih imena u sferi trapa i R&B-a. Na festivalu će nastupati Miach, Peki i Baks koji su upravo na Lil Dritu održali neke od svojih prvih nastupa.

Festival je premijerno predstavljen 2022., a od svojih početaka u cilju ima promovirati mlada imena regionalne trap i R&B scene. Na ovogodišnjem će izdanju festivala nastupati već spomenuti Miach, Peki i Baks, zatim Sjena, Dante, Špiro x Tej, bejbe, Lokki, Neya, Bejbi Motorola i drugi.

Lineup na Lil Dritu predvodit će Miach, pjevačica čije ime se najviše spominje u trap generaciji. Miach je u posljednjim mjesecima redovito objavljivala pjesme, ali i nastupala uživo. Ove je godine održala i svoj najveći koncert do sad, u zagrebačkoj Tvornici kulture. Iza sebe ima dva studijska albuma, “Između nas” iz 2022. godine te “Insomnia” iz 2023., od kojih je potonji zaradio visoku ocjenu od 4.5 u muzika.hr recenziji.

Muziku podržava

Drugi headliner jest Peki, reper iz Drniša koji je s Gršetom surađivao na hitu “Mangio Pasta”. U travnju ove godine, Peki je objavio svoj prvi album, “Fortuna” koji se sastoji od dvanaest pjesama. Na albumu gostuju vodeća imena domaće hip hop scene, Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše.

Osim Miach i Pekija, publici će svoj nastup održati i Baks, mlada nada hrvatskoj trapa. Baks iza sebe ima četiri albuma, od kojih su najpoznatiji “Dopamin” i “Dopamin 2”. Baks je autor pjesme “Mama, zaljubio sam se u njene ožiljke” koja se popela u top 20. najslušanijih pjesama na hrvatskom Billboardu.

Kako do ulaznica za Lil Drito?

U prodaji je preostao ograničeni broj ulaznica.  Cijena ulaznice u pretprodaji je 12 eura, na dan događanja bit će 15 eura, a dostupne su putem online platforme Core Event i na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu – Drito bar, Dirty Old i Rockmark.

0 Shares
Muziku podržava