Nemeček osvojili Nagradu Milan Mladenović za najbolju pjesmu u regiji

262

Nemeček je s pjesmom “Mirila” postao šesti laureat Nagrade Milan Mladenović, koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regiji čime je to prvi put da je priznanje otišlo u ruke hrvatskog benda.

nemeček milan mladenović
Nemeček osvaja Nagradu Milana Mladenovića, foto: Gabriela Bašić / Zadužbina MM

“Ovo je prvi put da nas je netko priznao na ovakav način”, emotivno je reagirao Vedran Živković, član grupe Nemeček.

Odluku da Nemeček odnese ovakvo priznanje, donio je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Anja Rupel, Max Juričić, Dubravko Jagatić, Svetlana Đolović i Nikola Vranjković.

Muziku podržava

Nagrada se dodijelila u Makarskoj, rodnom gradu Milanove majke Danice, gradu koji je Milanu dugo bio i ljetni dom te inspiracija za brojne pjesme. Izdvaja se pjesma “Modro i zeleno” što je postalo i ime dvodnevnog muzičkog festivala koji se održao 20. i 21. rujna, a u okviru kojeg je održana svečanost povodom dodjele Nagrade Milan Mladenović 2024. Na festivalu su nastupili prošlogodišnji dobitnici Nagrade, grupe Ljubičice, te kao domaćini grupa M.O.R.T, Jonathan i PipsChips&Videoclips.

Laureat Nagrade Milan Mladenović dobiva i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 eura kao i nastup na sljedećem Exit Festivalu. Dodijeljena je i nagrada za najinspirativniji vokal Tamari Mylo, koja je bila superfinalistkinja s pjesmom “Posle jednog proleća”. Tamara je dobila i nagradu za najbolji tekst, koja je prvi put ustanovljena ove godine. Dodijeljena je i posebna nagrada bubnjaru koji ima “ono nešto” prema sudu Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV-a. Ove godine doboš je u rukama makedonske grupe Lufthansa, odnosno njihovog bubnjara Viktora Stojanovskog.

0 Shares
Muziku podržava