Singlove koji su se izdvojili ovog tjedna imaju Ivana Starčević, Melanin, Moon, Mito Matija i Lopovi, Yung Bude, Natali Dizdar ft. Z++

3464

Svaki tjedan biramo šest domaćih i regionalnih novih singlova (pjesama) koji su se, unatrag tjedan dana, izdvojili u masi. Ovog tjedna među njima našli su se Ivana Starčević, indie rock bend MELANIN, instrumentalni trio MOON, Mito Matija i Lopovi, hrvatski traper Yung Bude i Natali Dizdar ft. Z++.

Kako i samo ime formata sugerira, Ispod pulta, osim što daje singl tjedna portala muzika.hr, za misiju ima progurati pomno probrane singlove u radijski eter, a singl tjedna će se predstavljati na 19 radio postaja, unutar radio emisije Reality Check.

Glasati se može na anketi Ispod pulta na dnu članka – do petka, 30. kolovoza u podne. Singlove koji završe Ispod pulta kurira Edo Plovanić.

Ivana Starčević – “Dobro je”

Muziku podržava

Ivana Starčević objavila je singl “Dobro je” koji predstavlja njezin ulazak u novu etapu karijere. “Dobro je” jest elektro-punk pjesma koja donosi britak komentar suvremenih odnosa i komunikacije s porukom da ih, kao ni život, ne treba shvaćati preozbiljno. Ivana Starčević dosad je nastupala kao predvodnica benda Rakete.

MELANIN – “Tomorrow’s’ special”

MELANIN je novo ime na hrvatskoj indie rock sceni. Bend je objavio svoj debitantski album, “Second Breakfast Club”, a “Tomorrow’s’ special” prva je pjesma s izdanja. Bend je na svoj album doveo i goste koje čine gitaristi Miran Katar i Luka Osrečak te Iva Ilakovac – čelo i Ivana Čuljak – violina.

MOON – “Zombies”

Instrumentalni trio MOON objavili su svoj album “Paradroid”, a prvi singl s albuma jest “Zombies”. “Zombies je kritika modernog društva koje je izloženo konzumaciji velikih količina đubreta. Ljudi postaju zombiji koji svakodnevno gutaju smeće u svim oblicima, potpuno gubeći osećaj za vrednosti koje definišu čovečanstvo.” govori basist benda Miki Stanković.

Mito Matija i Lopovi – “Malo, davno, rijetko”

“Malo, davno, rijetko” treći je singl koji najavljuje nadolazeće izdanje “Nužno zlo”. “Malo, davno, rijetko” mračna je balada stvorena od teških recitacija uz pratnju jednostavne gitare. Pjesma je objavljena uz videospot koji ima dvije teme: u prvoj se Lopovi otkrivaju kao bend u svirci, a druga je tema vožnja automobila kroz slavonski krajolik.

Yung Bude  – “Siri / シリ”

Yung Bude objavio je novu pjesmu “Siri / シリ”. Pjesma je izašla uz videospot. Yung Bude javnosti je najpoznatiji kao jedan od članova Buntaia, pionira hrvatskog trapa.

Natali Dizdar ft. Z++ – “Pored mene”

Natali Dizdar na posljednji dan ljeta objavila je album “Zadnji dan ljeta”. Izdanje najavljuje singl “Pored mene” koji je Natali snimila sa Z++. Natali je komentirala suradnju rekavši: “Suradnja sa Z++-om dogodila se sasvim slučajno, tj. čula sam neke njegove pjesme u toku snimanja albuma i jako mi se svidio njegov senzibilitet, boja glasa, neupitna muzikalnost i na kraju krajeva talent”.


0 Shares
Muziku podržava