Goran Bare s Majkama slavi 40 godina karijere s dva koncerta u Boogaloou

1406

Goran Bare i Majke najavili su dva koncerta u Zagrebu povodom četrdeset godina karijere. Koncerti će se održati 21. i 22. studenoga u Boogaloou. Na zagrebačkim će koncertima izvoditi hitove poput „A ti još plačeš“, „Budi ponosan“, „Baretov blues“, „Ja sam budućnost“, „Mene ne zanima“, „Vrijeme je da se krene“, „Teške boje“.

Goran Bare
Goran Bare, foto: Ana Pavlović / muzika.hr

Goran Bare svoju glazbenu karijeru započinje u ranim osamdesetima u rodnim Vinkovcima, a već 1984. osniva bend Majke. Bend je vrlo brzo skrenuo pažnju na sebe, pa su tako već sredinom osamdesetih održali dva važna koncerta u zagrebačkom Lapidariju i beogradskoj Akademiji. Nekoliko godina kasnije, 1987., Majke objavljuju svoj prvi promo materijal, „Majke zauvijek“.

Svoj prvi studijski album bend je snimio 1990., “Razum i bezumlje”. Ubrzo nakon toga, početkom rata, originalna postava Majki se rastaje i više se nikad ne sastavlja ponovo. U to je vrijeme Bare krenuo u samostalnu karijeru i snima samostalni mini album na kojem se nalaze pjesme poput „Hajde da se drogiramo“ i „Mirela“.

Goran Bare
Goran Bare, foto: Ana Pavlović / muzika.hr
Muziku podržava

Dvije godine od prvog albuma, 1992., Majke su snimile album “Razdor” te nakon njega još četiri izdanja. U 2000. Bare raspušta Majke i kreće u samostalne nastupe s pratećom grupom Plaćenici. Ipak, Majke se ponovno okupljaju osam godina kasnije i snimaju live album “Unplugged”. Nedugo nakon toga izlazi album “Teške boje”, jedno od najuspješnijih izdanja benda. Svoj posljednji album, Goran Bare i Majke objavili su 2018., izdanje “Nuspojave”. “Nuspojave” jesu sedmi studijski album benda.

Kako do ulaznica – Goran Bare i Majke u Boogaloou?

Ulaznice za koncert Bareta i Majki mogu se nabaviti preko sustava Entrio po cijeni od 25 eura. Za ovaj koncert bit će omogućena i limitirana količina muzika.hr fanclub promo kodova.

0 Shares
Muziku podržava