Singlove koji su se izdvojili ovog tjedna imaju Tibor ft. Magellano, Svemirko, LiK, Joker Out, Munja i Dunije

4443

Svaki tjedan biramo šest domaćih i regionalnih novih singlova (pjesama) koji su se, unatrag tjedan dana, izdvojili u masi. Ovog tjedna među njima našli su se Tibor ft. Magellano, pop bend Svemirko, LiK, slovenski eurovizijski predstavnici Joker Out, Bassivitiyjeva nada Munja i hrvatska supergrupa Dunije.

Kako i samo ime formata sugerira, Ispod pulta, osim što daje singl tjedna portala muzika.hr, za misiju ima progurati pomno probrane singlove u radijski eter, a singl tjedna će se predstavljati na 19 radio postaja, unutar radio emisije Reality Check.

Glasati se može na anketi Ispod pulta na dnu članka – do petka, 30. kolovoza u podne. Singlove koji završe Ispod pulta kurira Edo Plovanić.

Tibor ft. Magellano – “Novi Noćnoptični”

Muziku podržava

“Novi Noćnoptični” treći je singl s albuma “Tibor & Flowdeep – Pacino 7”. Singl je dobio videospot u kojem Tibor i Magellano odaju počast svojim izdavačkim kućama Sinestet i TDKM čiji su osnivači. Spot su napravili vlastoručno članovi TDKM i Sinesteta u suradnji.

Svemirko – “Po tijelu”

Novi singl stigao je iz tvornice Svemirka. Svemirko su objavili singl “Po tijelu” koji najavljuje nadolazeći album. Izlazak nove pjesme komentirao je Marko Vuković koji stoji iza projekta Svemirko: “Radi se o dosta nabrijanoj elektronskoj stvari koja je naravno izvedena i inspirirana retro-pop shemom. Nastala je kao reakcija na jednu dosta ludu noć i dosta žedno jutro”. Ujedno je to i prvi singl na novoj etiketi, Universal.

Munja – “Varljivo leto”

Pod etiketom Bassivity Digitala, Munja je objavio novi singl “Varljivo leto”. Reper se u svojoj pjesmi bavi ljubavnom tematikom.

LiK – “Trap City Major”

LiK, iza kojeg stoji Lovro Krizmanić, objavio je singl “Trap City Major”. Pjesma je objavljena pod Aquarius Records uz videospot. Videospot prikazuje Krizmanića kako se šeće Zagrebom.

Joker Out  – “Bluza”

Joker Out objavili su singl “Bluza”, drugi s nadolazećeg albuma. Svojevrsni je to podsjetnik onima koji su izgradili zidove oko svojih srca i prestali vjerovati u ljubav. Svoj treći studijski album, bend će objaviti 15. studenoga, nakon čega kreću na balkansku turneju koja će započeti u Ljubljani, a završiti koncertom u Zagrebu.

Dunije – “Čula jesam”

Dunije je nova ‘supergrupa’ na domaćoj sceni. Grupu čine Dunja Knebl, Nina Romić i Jelena Galić, a sada su objavile svoj najavni singl “Čula jesam” koji je svojevrsni uvod u njihovo debitantsko izdanje, “Bilo je sada”. “Bilo je sada” sastojat će se od 14 pjesama, a planirani izlazak albuma jest u drugoj polovici listopada. Dunije nastoje povezati kulturološke korijene i ukloniti žanrovske barijere, pozivajući slušatelje da ne samo slušaju, već i osjete ljepotu hrvatske glazbene tradicije.


0 Shares
Muziku podržava