Najiščekivaniji metal koncerti u Hrvatskoj i regiji: Cannibal Corpse, Dream Theater, Anthrax, Pantera

2140

U godini iza nas svjedočili smo nekoliko desetaka metal koncerata u Hrvatskoj i regiji, a sve što nas od metala čeka do kraja godine i početkom iduće, pročitajte u nastavku.

Cannibal Corpse + Municipal Waste, Immolation, Schizophrenia (Kino Šiška, Ljubljana) – 13. listopada / (Beč, Vienna Metal Meeting) – 12. listopada / (Barba Negra, Budimpešta) – 11. listopada

U sklopu svoje europske turneje, Cannibal Corpse dolazi na koncerte u nekoliko nama bliskih gradova – u Ljubljanu, Budimpeštu i Beč. Bendu će se na pozornici pridružiti Municipal Waste, Immolation i Schizophrenia.

Ellende + Groza, Servant  (Močvara) – 14. listopada 

Zagrebačka Močvara u ponedjeljak, 14. listopada, ugostit će black metalce germanskog porijekla u kojem se svi članovi predstavljaju isključivo kroz inicijale: austrijski Ellende kojem će to biti premijerni nastup u Hrvatskoj i njemačka Groza koju je zagrebačka publika upoznala na koncertu na istom ovom mjestu u prosincu 2022. Večer će otvoriti njemački Servant. Ulaznice se mogu nabaviti preko službene stranice Hangtimea.

Exilia + Greynoise, Electric Purge (Tvornica kulture) – 19. listopada 

Muziku podržava

Talijanski nu metal veterani, četvorka Exilia stiže u Tvornicu kulture u petak, 19. listopada 2024. godine. Metalce iz Milana na pozornici će podržati novi zagrebački alternativni metal bend Greynoise i varaždinski Electric Purge. Nu metal veterani pred zagrebački publiku dolaze u sklopu turneje na kojoj promoviraju album “„Heroes And Dust“, ali i posebno izdanje kojim slave dvadesetu godišnjicu albuma „Unleashed“. Ulaznice su se mogle nabaviti online preko sustava Entrio, međutim tamo ih nema više.

Alcest (Boogaloo) – 21. listopada

Alcest stiže na premijerni nastup u Hrvatsku. Francuski post black metal/shoegaze stiže u veliku dvoranu Boogalooa u sklopu promocije svog najnovijeg izdanja,  “Les Chants de l’Aurore” koji je objavljen u lipnju ove godine. Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i online na njihovoj web stranici.

In Flames + Arch Enemy, Soilwork (Gastomer, Beč) – 22. listopada / (Barba Negra, Budimpešta) – 23. listopada

Tri švedska benda In Flames, Arch Enemy i Soilwork ujedinit će svoje snage u “Rising From The North” turneji koja će obuhvatiti Beč i Budimpeštu. Kako govore iz bendova, ova je turneja svojevrsno slavlje švedskog metala. Odabrani bendovi predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost metala. Koncerti u Beču i Budimpešti su rasprodani.

Septicflesh + Equilibrium, OCEANS, Scar Of The Sun (Boogaloo) – 23. listopada

Nakon 12 godina grčki simfo death metalci Septicflesh vraćaju se u Hrvatsku, odnosno 13 godina od njihovog nastupa u Boogaloou u kojem će ponovo zasvirati pred hrvatskom metal publikom. Na njihovoj turneji, “Modern Primitive” bendu će se pridružiti folk metal Bavarci Equilibrium, a večer će otvoriti OCEANS i Scar of the Sun.

Ne Obliviscaris + Walkways, Freedom Of Fear (Močvara) – 25. listopada

Progresivni metalci Ne Obliviscaris stižu u Močvaru, 25. listopada. Na zagrebačkom koncertu, bend će svirati presjek svoje dva desetljeća duge karijere. Bendu će se na pozornici pridružiti Walkways i Freedom Of Fear. Ulaznice se mogu nabaviti preko sustava Eventim.

Dream Theater (Arena Zagreb) – 29. listopada

Prog rock velikani Dream Theater u Zagreb stižu u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 40 godina rada. Nadolazeća turneja obilježit će i povratak originalnog bubnjara benda Mikea Portonoya koji se bendu vratio nakon 13 godina odsustva. “An Evening With Dream Theater”, kako sami nazvali nadolazeći nastup, donijet će publici u Zagrebu puna tri sata Dream Theater svirke, bez predgrupe. Ulaznice su dostupne na sustavu Eventim, dok su muzika.hr fanclub ulaznice rasprodane.

Sleep Token + Bilmuri (MVM Dome, Budimpešta) – 13. studenoga

Sleep Token u Budimpeštu stiže u sklopu svoje europske turneje. Bend će po prvi puta samostalno nastupati u mađarskom glavnom gradu. Bendu će se pridružiti Bilmuri. Ulaznice za koncert još se uvijek mogu nabaviti preko službene stranice Live Nationa.

Cradle Of Filth + Butcher Babies, Mental Cruetly (Kino Šiška, Ljubljana) – 19. studenoga

U Kinu Šiška sredinom studenoga Cradle Of Filth održat će svoj koncert. Na povratničkom koncertu benda, na pozornici će im se pridružiti Butcher Babies i Mental Cruetly. Ulaznice za koncert još se uvijek mogu nabaviti.

Paul Di’ Anno + Noturnall + Auro Control (Orto Bar, Ljubljana) – 3. prosinca

Paul Di’ Anno dolazi u Ljubljanu na klupski koncert. Bivšem vokalu Iron Maidena na pozornici će se pridružiti Noturnall i Auro Control. Ulaznice za koncert još se uvijek mogu nabaviti preko On Patrole web stranice, a njihova cijena jest 25 eura.

Evergrey + Klogr, Inner Vitriol (Močvara) – 4. prosinca

Nakon nešto više od pet godina, Evergrey se vraća u Zagreb. Koncert će održati u Močvari, gdje su nastupali i 2019. Ovom prilikom u Močvaru dolaze promovirati svoj 14. studijski album, “Theories Of Emptiness” koji je izašao u lipnju ove godine. Uz njih će svirati dva talijanska metal benda – Klogr i Inner Vitriol. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti preko službene stranice Hangtimea.

Anthrax + Kreator, Testament (Barba Negra, Budimpešta) – 10. prosinca

Anthrax je prošle godine trebao nastupati u Zagrebu, a s obzirom na to da do zagrebačkog koncerta nije došlo, koncert u Budimpešti prava je prilika da se njihov nastup doživi uživo. Anthrax u Budimpeštu stiže uz još jedno veliko ime, Kreator, a posebni gosti ovoga koncerta bit će Testament. Ulaznice su još uvijek u prodaji.

Fit For An Autopsy + Sylosis, Darkest Hour, Heriot (Barba Negra, Budimpešta) – 14. prosinca / (Simmcity, Beč) – 15. prosinca

Nastup Fit For An Autopsy u Budimpešti dio je europske turneje na koju bend kreće krajem studenoga ove godine. Bend će svirati uz Sylosis, Darkest Hour i Heriot. Ulaznice se još uvijek mogu nabaviti preko službene stranice benda.

Tesseract + Novelists, The Omnific (Boogaloo) – 15. siječnja

Britanski djent pioniri TesseracT premijerno stižu u Hrvatsku. U Boogaloou, 15. siječnja 2025. promovirat će svoj najnoviji album “War of Being”. Njima će se na turneji pridružiti francuski metalcore bend Novelists predvođeni novom pjevačicom Camille Contreras te australski prog metalci The Omnific. Early bird ulaznice za ovaj koncert su rasprodane, dok se one po cijeni od 34 eura još uvijek mogu nabaviti preko Hangtimea.

Dark Funeral + Fleshgod Apocalypse, Ex Deo, Kami No Ikari (Boogaloo) – 19. siječnja

Nakon gotovo 15 godina, u Hrvatsku se vraćaju black metalci Dark Funeral. Svoj će koncert održati u nedjelju, 19. siječnja u Boogaloou. Dark Funeral na nastup u Zagreb dolazi u sklopu “Let The Devil In” turneje. Na koncert će u Boogaloo stići i talijanski sympho death metalci Fleshgod Apocalypse, kanadski death metal Ex Deo i francuski melodic deathcore bend, Kami No Ikari. Ulaznice se mogu nabaviti preko Hangtimea.

Papa Roach + Wage War (Stadhalle, Beč) – 29. siječnja

Papa Roach najavili su europsku turneju, koja će se održati tijekom 2025. godine. Bend na turneju odlazi povodom 25. godišnjice objave albuma “Infest”. Osim Beča, turneja će obuhvatiti Njemačku, Poljsku, Belgiju, Nizozemsku, Francusku i Veliku Britaniju. Ulaznice se mogu nabaviti preko službene stranice benda.

Pantera + Power Trip (Arena Stožice) – 31. siječnja

Početkom godine, Pantera stiže u ljubljansku Arenu Stožice. U Stožice dolaze u sklopu svog europskog dijela turneje koji započinje u Helsinkiju, a završava 15. veljače u Parizu. Pantera je vijest o turneji objavila na svojim društvenim mrežama uz opis: “Pogodi što, Europo? Dolazimo po tebe! Vidimo se početkom 2025.” Ulaznice se mogu kupiti preko Eventima.

Paganfest – Alestorm, Ensiferum, Heidevolk, Elvenking i Týr (Tvornica kulture) – 9. veljače

Paganfest vraća se nakon gotovo deset godina. Posljednje izdanje održano je u 2015. Paganfest je osmislila agencija RTN-Touring (Rock the Nation) 2008. godine, sa sedam izdanja u Europi i dva u SAD-u, a postao je najuspješnijom festivalskom turnejom u pagan i folk metal sceni. Headlineri ovoga festivala jesu Alestorm, Ensiferum, Heidevolk, Elvenking i Týr. Early bird ulaznice su već rasprodane, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 43 eura možete nabaviti putem Hangtime ticketinga.

Eluveitie + Infected Rain, Ad Infinitum (Kino Šiška, Ljubljana) – 11. veljače

Eluveitie na ljubljanski nastup dolazi u sklopu svoje “ÁNV RISING – EUROPE PT I” turneje. Na krilima svojih posljednjih singlova, ” Aidus’ and ‘Exile Of The Gods”, bend stiže na europski dio turneje. Kao gosti na turneji nastupat će moldavski metalci Infected Rain i Ad Infinitum. Ulaznice za koncert su rasprodane.

0 Shares
Muziku podržava