MRFY, slovenski indie rockeri stižu po prvi put u Zagreb

90

Slovenski indie rockeri MRFY stižu na premijerni nastup u Zagreb. Nastup će se održati u subotu, 16. studenoga u AKC Attacku.

MRFY publici su se predstavili debitantskim albumom „Story“ na kojemu se po objavi istaknula pjesma „Umru Zate“. Vrlo brzo nakon objave svog prvog izdanja, MRFY rasprodali su i ljubljansku koncertnu dvoranu Kino Šiška. S prijateljima iz benda Matter u pandemijskoj su 2020. objavili ljetnu pjesmu „Zonzei“, dok su do većeg broja slušatelje stigli pjesmom „Zaljubila“ koja je dospjela u radijski eter. Nakon ljetne slovenske turneje objavili su svoj najpopularniji singl „Prjatučki“.

Drugo su studijsko izdanje „Use“ iz 2022. godine najavili singlom „Angeli“, a uslijedili su „San Francisco“ i „Tobogan“. Bend je dvaput bio nominiran za Nagradu Milan Mladenović, a razvoj karijere obilježila im je i suradnja s Laibachom na pjesmi „Poskočna“.

Muziku podržava

MRFY trenutno rade na trećem albumu koji će biti svojevrsna geneza prvih dvaju izdanja i završni dio triologije. Objava albuma planirana je za početak 2025., a tri su singla već vani – „Future Idols“ i „palipali“ i „Tonemo“. Kako najavljuju iz benda, novi će album biti nešto mračniji od prethodnih izdanja i pokazat će ozbiljniju verziju benda – MRFY 3.0.

Kako do ulaznica – MRFY premijerno u Zagrebu?

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura dostupne su online u sustavu CoreEvent. Ako ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 12 eura.

0 Shares
Muziku podržava