Asian Dub Foundation dobiva pojačanje za Zagreb, otvaraju domaći One Dread

733

Asian Dub Foundation stižu u Zagreb, gdje će nastupiti u klubu Boogaloo, u petak 15. studenog, a sad je objavljena i predgrupa, bit će to zagrebački bend One Dread.

Ove godine obilježavaju 30. obljetnicu karijere, a u sklopu slavljeničke turneje nisu zaobišli Zagreb, gdje su posljednji samostalni koncert imali 2001. godine.

Glazba ADF-a opisuje se kao jedinstvena fuzija jungle ritmova, dub basova, divljih gitara, koji crpe iz svojih južno-azijskih korijena i militantnog rapa. Bend je nastao u sklopu glazbene radionice u Istočnom Londonu, Community Music. Ti počeci oblikovali su ne samo njihov zvuk, nego su obilježili njihov svjetonazor i djelovanje.

One Dread

Muziku podržava

Točno godinu dana od promotivnog koncerta za njihov prvi album, One Dread nastupa uz Asian Dub Foundation. One Dread je sedmeročlani bend iz Zagreba, na sceni postoji od 2007., a sadašnja postava formirana je 2015. godine. Uronjeni u reggae, roots, dancehall korijene, izbrušeni tijekom godina i brojnih nastupa, One Dread su krajem 2023. iznjedrili album prvijenac “Rewind, Play, Repeat” (objavljen za PDV etiketu). Nakon ljeta ispunjenih koncertima diljem zemlje, vraćaju se u Zagreb.

asian dub foundation / one dread
One Dread, press

Kako do ulaznica za Asian Dub Foundation + One Dread u Boogaloo?

Ulaznice možete nabaviti putem sustava Entrio, a cijena im iznosi 30 eura. Pripremili smo i limitiranu količinu muzika.hr fanclub promo kodova.

0 Shares
Muziku podržava