Nakon Azre, na streaming servisima se pojavilo i Zabranjeno pušenje

1028

Nakon vijesti o pojavljivanju albuma Azre i Johnnyja Štulića na streaming servisima, sad su dostupna i dva albuma benda Zabranjeno pušenje – i to kultni “Das ist Walter” te “Dok Čekaš Sabah sa Šejtanom”. Tako se ovi albumi od sada mogu naći na platformama Deezer, Spotify i Tidal.

Zabranjeno pušenje, foto: Filip Trbara / muzika.hr

Podsjetimo se, prije dva dana stigla je vijest o podizanju albuma Azre i Johnnyja Štulića na streaming servise Spotify i Deezer, a prije su se glazbeni uradci mogli slušati jedino preko YouTube kanala Johnnyja Štulića pod nazivom PETROVICPETAR.

No, jednakom brzinom kako su i postavljeni, albumi Johnnyja Štulića i Azre su uklonjeni sa streaming servisa. Uz one prave albume Azre, na Spotifyju se sve pomiješalo s turskom izvođačicom Azra, te piše da je Azra autor albuma i singlova kao što su “Sokaklar”, “Yaar Tabahi Se”, “Azrabesk” i “Don’t Cry”. Stoga su sad pod imenom Azra ostali jedino albumi turske autorice.

Ono što je zajedničko kod postavljanja albuma Azre i Zabranjenog pušenja na streaming servise jest greška u navođenju godina. Naime, dok su Azrini albumi stajali na streaming servisima, pisalo je da su svi albumi iz 2011. godine, a isto to piše i za album Zabranjenog pušenja “Dok Čekaš Sabah Sa Šejtanom”, dok za album “Das ist Walter” piše da je objavljen 2012. godine.

0 Shares
Muziku podržava