The Cure idu u penziju nakon 50. obljetnice debitantskog albuma

98

Frontmen benda The Cure, Robert Smith, otkrio je svoje okvirne planove za mirovinu. Saznaje se to iz intervjua s Mattom Everittom koji je objavljen na službenoj web-stranici grupe The Cure. Planovi uključuju umirovljenje nakon proslave 50. godišnjice osnivanja benda 2028. godine te proslave 50. godišnjice debitantskog albuma 2029. godine.

The Cure Robert Smith
The Cure Robert Smith, foto: Ana Pavlović / muzika.hr

Oproštaj će započeti svjetskom turnejom, koju Smith namjerava započeti na jesen iduće godine, nakon dovršetka nastavka njihovog nadolazećeg albuma “Songs of a Lost World”. Pedesetu obljetnicu obilježit će i dokumentarnim filmom.

“Ozbiljno, moram dovršiti drugi album”, rekao je Smith u intervjuu. “Sljedeće smo godine namjeravali svirati na festivalima, ali prije nekoliko tjedana odlučio sam da sljedećeg ljeta nećemo ništa svirati. Sljedeći put ćemo izaći na pozornicu u jesen sljedeće godine.”

Muziku podržava

Nastavio je: “Ali ćemo vjerojatno svirati prilično redovito do sljedeće godišnjice – godišnjice 2028. koja se približava. O obljetnici 2018., o kojoj sam počeo razmišljati krajem 2016., misleći: ‘Imam godinu i pol, bit će lako!’ I još uvijek nisam stigao sve na vrijeme. Sada počinjem razmišljati: 2028. – moram stvari dovesti u red.”

“2029. godine imam 70 godina, a to je 50. godišnjica prvog albuma Cure [“Three Imaginary Boys”],” rekao je Smith. “Ako doguram toliko daleko, to je to. U međuvremenu, želio bih uključiti sviranje koncerata kao dio općeg plana onoga što ćemo raditi. Svidjelo mi se; zadnjih 10 godina koncerata bilo je najboljih 10 godina u bendu. To ljuti svih ostalih 30-ak godina! Bilo je sjajno.”

Dodao je da je bend osjetio osjećaj “slobode” tijekom turneja u proteklih nekoliko godina bez novog albuma jer su mogli birati pjesme iz svog opsežnog dosadašnjeg kataloga.

0 Shares
Muziku podržava