Nick Cave u Areni Zagreb – sve o koncertu

172

Večeras u zagrebačkoj Areni nastupa Nick Cave sa svojim Bad Seedsima, i to u sklopu turneje “Wild God” koja podržava njihov istoimeni aktualni album. Prva je ovo turneja od 2017. godine, a s kojom će posjetiti sveukupno 17 zemalja te održati 27 nastupa. Predgrupa će im biti The Murder Capital, irski post-punk bend osnovan 2018. godine.

Povodom najave turneje, Cave je izjavio: “Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča izaći uživo, to mi nikad, nikada ne pada na pamet. Proces pisanja stihova previse je težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Ali, kada slušam Wild God mislim da stvarno možemo napraviti nešto epsko s ovim pjesmama uživo. Stvarno smo uzbuđeni zbog toga – ploča jednostavno izgleda kao stvorena za pozornicu”. Album je na muzika.hr recenziji zaradio visoku ocjenu od 4.5.

Cave često nastupa u našim krajevima, pa je tako u lipnju ove godine nastupao u Beogradu, zajedno s basistom Radioheada Colinom Greenwoodom, a s Bad Seedsima je nastupio na INmusic festivalu 2022. godine.

Muziku podržava

Aktualna je turneja započela 24. rujna u Oberhausenu u Njemačkoj, a zaključit će se nastupom u Parizu 17. studenog. Stanica prije Zagreba bila im je Budimpešta, gdje su nastupali 13., a iduća im je stanica Prag, gdje nastupaju 17. listopada. Na setlisti se dosad na turneji nalaze 22 pjesme, od čega ih je devet s aktualnog albuma “Wild God”.

Osim Cavea, postavu Bad Seedsa čine Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos, Warren Ellis i George Vjestica. U Zagrebu će s bendom nastupati i Colin Greenwood (Radiohead).

Nick Cave & The Bad Seeds u Areni Zagreb – satnica

18:30 – vrata
19:15 – The Murder Capital
20:30 – Nick Cave & The Bad Seeds

Kako do ulaznica – Nick Cave & The Bad Seeds u Areni Zagreb?

Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim. Većina ulaznica je rasprodana, no ostalo je još nešto ulaznica po cijeni od 99 €.

0 Shares
Muziku podržava