Post-rock velikani God Is An Astronaut! se vraćaju u Zagreb

66

U Zagreb se vraćaju irski post-rock velikani God Is An Astronaut! Ovaj put stižu u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju novi album „Embers“, a sve će se odviti 18. listopada 2025. godine u Tvornici kulture.

U razmaku od samo dva desetljeća objavili su čak jedanaest studijskih albuma, a najnovije ih izdanje „Embers“, objavljeno početkom rujna, ponovno dovodi i u Zagreb. Iako će izvoditi djela iz svih faza karijere, naglasak će biti na novom albumu koji je posvećen pokojnom ocu braće Kinsella. Uz to, posljednje izdanje veličanstveno povezuje prošlost s budućnošću – istočnoazijski instrumenti u fuziji s pojačalima iz 60-ih godina i starinskim pedalama proizvode elemente progresive, psihodelije i post-rocka. Na albumu su gostovali različiti glazbenici među kojima su Dara O’Brien, Jo Quail i Sean Coleman.

Bend su 2002. godine u irskom gradu Wicklow formirala braća Niels i Torsten Kinsella. Iste su godine za vlastitu nezavisnu diskografsku kuću Revive Records objavili i prvijenac „The End Of The Beginning“, a već im se sljedeće godine u postavi pridružio i bubnjar Lloyd Hanney. Uslijedili su „All is Violent, All is Bright“ (2005.), EP „A Moment of Stillness“ (2006.), „Far from Refuge“ (2007.), „God Is An Astronaut“ (2008.) te „Age of the Fifth Sun“ (2010.). Te je godine bend postao kvartet, kada im se pridružio klavijaturist i gitarist Jamie Dean koji je s triom svirao sedam godina.

Muziku podržava

Iako se postava izmjenjivala kroz godine, srž je benda kroz godine bio trio predvođen braćom Kinsella i bubnjarom Hanneyem. Do ove su godine snimili još šest albuma, „Origins“ (2013.), „Helios | Erebus“ (2015.), „Epitaph“ (2018.) „Ghost Tapes #10“ (2021.) i „Somnia“ (2022.). Posljednji su put u Zagrebu nastupali 2023. godine u Močvari.

Kako do ulaznica – God Is An Astronaut u Tvornici kulture?

Ulaznice su dostupne putem sustava Core Event, a early bird cijena im iznosi 20 €. Regular cijena ulaznice iznosit će 24 €, a ako ih ostane, ulaznice će na dan koncerta koštati 28 €.

0 Shares
Muziku podržava