Tko je bio Liam Payne, bivši član One Directiona

454

Liam Payne, bivši član benda One Direction, poginuo je nakon pada s trećeg kata hotela Casa Sur Palermo u Buenos Airesu u svojoj 31. godini.

Tamo je boravio jer je gostovao na koncertu Nialla Horana, bivšeg kolege iz One Directiona, a koji se održao 2. listopada. CNN prenosi da je policija u hotel stigla jučer popodne, i to nakon dojave o agresivnom muškarcu koji je bio pod utjecajem droga ili alkohola.

Član benda One Direction

Muziku podržava

U glazbenom je svijetu Liam Payne prvi put zamijećen kada je 2008. godine sudjelovao na “The X Factoru”. Dvije godine kasnije, formiran je boy bend One Direction, također zahvaljujući “The X Factoru”. Naime, svi članovi benda su se samostalno natjecali u emisiji, a sutkinja Nicole Scherzinger je odlučila spojiti te su tako formirali bend. Ubrzo nakon završetka sezone “The X Factora” u kojoj su se natjecali, Simon Cowell im je ponudio diskografski ugovor.

Osim Paynea, u bendu su bili Zayn Malik, Niall Horan, Harry Styles i Louis Tomlinson. Izdali su sveukupno pet studijskih albuma: “Up All Night” (2011.), “Take Me Home” (2012.), “Midnight Memories” (2013.), “Four” (2014.) i “Made in the A.M.” (2015.). Iste godine kada su izdali posljednji album, Zayn Malik je napustio bend, no nastavili su djelovati bez njega. Ipak, bend se raspao 2016. godine te su preostali članovi nastavili graditi svoje solo karijere.

Već početkom svoje karijere, počeli su obarati rekorde slušanosti, te su njihovi spotovi rušili rekorde gledanosti na YouTubeu, a proveli su dugo vremena i na vrhu Billboardove ljestvice.

Liam Payne: solo karijera 

I dok su One Direction ostali aktivni nakon odlaska Zayna Malika, ipak su se raspali 2016. godine, a Liam je krenuo u solo vode te potpisao ugovor s diskografskom kućom Republic Records ubrzo nakon raspada benda, a prvi je samostalni singl pod nazivom “Strip That Down” (za koji je tekst napisao Ed Sheeran) izdao 2017. godine. Iduće godine je zajedno s Ritom Orom radio na soundtracku “For You” za film “Fifty Shades Freed”. Iste godine je izdao svoj prvi EP “First Time”.

Godine 2019., objavio je svoj prvi solo album pod nazivom “LP1”.  Tijekom razdoblja lockdowna 2020., udružio se s DJ Alessom za singl “Midnight”. Iste godine izdao je singl “Polaroid”, na kojem su uključeni Jonas Blue i Lennon Stella. Iduće je godine izdao pjesmu “Sunshine”, dio soundtracka za animirani film “Ron’s Gone Wrong”, a jednom je liku posudio glas.

Početkom 2023. godine, na svojim je društvenim mrežama najavio novu glazbu, no ubrzo se povukao iz javnog života, da bi kasnije otkrio da je boravio u rehabilitacijskom centru. Na ljeto iste godine trebao je ići na južnoameričku turneju, no zbog zdravstvenih problema je morao otkazati sve datume turneje. Ove je godine objavio singl “Teardrops”, ujedno i svoj posljednji glazbeni uradak.

Iza sebe je ostavio sina Beara, koji je rođen 2017. godine, a kojeg je dobio s pjevačicom Cheryl Cole.

0 Shares
Muziku podržava